top of page

Over mij

Anik Terlouw

Ik ben Anik Terlouw. Nadat mijn vader kwam te overlijden in 2010 ben ik door eigen ervaring erachter gekomen dat er nog weinig bekend is over mensen die rouwen, hoe hiermee omgegaan kan worden en wat de langetermijn gevolgen kunnen zijn van zo'n ingrijpende gebeurtenis. Ik wilde hier verandering in brengen, omdat iedereen op een bepaald moment in zijn leven met verlies te maken zal gaan hebben en het dus belangrijk is dat hier de nodige aandacht aan wordt besteed. Ik ben in 2023 afgestudeerd voor de opleiding Toegepaste Psychologie en ben een specialisatie gaan doen met betrekking tot rouw en trauma om mij meer te verdiepen in dit thema. 

​

In November 2023 is mijn bedrijf officieel en bied ik vanaf Januari 2024 verschillende diensten aan zoals paardencoaching, rouwbegeleiding en trainingen. In de afgelopen jaren heb ik een eigen visie ontwikkeld met betrekking tot rouw en verlies die terug te zien is in mijn eigen manier van coachen. Zo wordt er in de maatschappij regelmatig gesproken over dat iemand iets al wel goed verwerkt heeft. Het verwerken van iets suggereert dat er een einde zit aan een bepaald proces. Echter denk ik dat rouwen een oneindig proces is met ups en downs. Het is iets waar geen einde aan vast zit en altijd door zal blijven gaan. Het verdriet wat bij een verlies komt kijken, zal je altijd bij je dragen. Het enige wat wij met dit verdriet kunnen doen, is het er te laten zijn en er mee leren omgaan en daardoor weer kunnen gaan genieten van het leven. Met deze insteek onderscheid ik mij van het traditionele beeld van rouw. 

​

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat wij onszelf deels kunnen voorbereiden op verliezen. In verschillende beroepstakken komen mensen keer op keer verlieservaringen tegen. Binnen deze sectoren zie je een hoog ziekteverzuim terug, omdat zij het werk niet meer aankunnen. Nadat ik mijns scriptie heb uitgevoerd bij Nationale Politie Nederland, zie ik een duidelijke behoefte aan voorbereiding en educatie. Door het geven van trainingen en hierin aanspraak te doen op mensen hun eigen kracht en weerbaarheid en het aanbieden van verschillende tools om deze twee factoren sterker te maken, is de kans groter dat medewerkers  en leidinggevenden beter met verlieservaringen kunnen omgaan. Ik kijk hierbij vooral naar ieders kwaliteiten en hoe je die met elkaar kan inzetten. Daarnaast is het gesprek aangaan, uitspreken welke behoeften mensen hebben en contact maken met elkaar ontzettend belangrijk als wij het hebben over het ontwikkelen van veerkracht en weerbaarheid.  Ik heb een eigen training ontwikkeld die al deze factoren koppelt tot één geheel en die bij verschillende bedrijven al zijn positieve uitwerkingen heeft gehad.  

Anik black background_edited.jpg

Anik Terlouw Coaching

bottom of page